Üdvözöllek Angi.

Te vagy az a szerencsés, aki kiválasztásra került a CrossPower Fitness® és az Anyagcsere Centrum közös projektében a Power Do VIP 8 hetes életmódváltás programjának a bemutatására. Mesélj egy kicsit magadról, hogy az olvasók is megismerhessenek.

Mesélj egy kicsit magadról, hogy az olvasók is megismerhessenek.

Hány éves vagy? Van-e családod, vannak-e gyerekeid? Mi a kedvenc elfoglaltságod?

Sziasztok, Angi vagyok 41 éves. A férjemmel és két lányommal élek Csepelen. Ha van egy kis szabadidőm horgolni szeretek.

  • Mi volt az a pont, amikor eldöntötted, hogy le akarsz fogyni? Milyen edzési formát választottál és milyen gyakorisággal?

Akkor döntöttem el, hogy szeretnék fogyni, amikor a kedvenc ruháim egyre nehezebben kezdtek rám feljönni. 2019 decemberében kezdtem Livihez járni a CrossPower Fitnessbe, saját testsúlyos edzéseken vettem részt nem túl rendszeresen, heti 1-2 alkalommal.

  • Korábban milyen étkezési szokásaid voltak? Milyen ételeket ettél szívesen? Mondanál rá példát?

Nem volt rendszeresség az étkezésemben. A főétkezéseket viszont nem hagytam el. A főétkezések között mindig becsúszott valami, ami nem volt túl „egészséges”. Sokat sütöttem a karantén alatt, süteményt, kenyeret, kiflit fehér lisztből. Nálunk családi szokás, hogy együtt vacsorázunk. A férjem edzések után fehérjeturmixot szokott inni és mindent, ami jól esik neki. Ő is rendszeresen sportol, neki az alkata ideális, mert nem hízékony. A gyerekek nem igényelnek minden este meleg ételt, szívesen megeszik a szendvicset is.

Példa: Reggeli: szendvics (vaj, felvágott, sajt , zöldség, fehér kenyér vagy kifli)

Tízórai: gyümölcs, joghurt

Ebéd: Gyümölcsleves, rántott csirkemell, krumplipüré

Uzsonna: nem mindig volt vagy csak gyümölcs, olajos mag (mandula)

Vacsora: melegszendvics, saját készítésű pizza

  • Mi történt az Anyagcsere Centrumban?

Az Anyagcsere Centrumban ajánlották az életmódváltás lehetőségét. A labor leletem, illetve a terheléses vércukor vizsgálat alapján, ami enyhe inzulinrezisztenciát mutatott megbeszéltünk egy időpontot, amikor is készítettek egy pillanatnyi állapotfelmérést rólam (magasság, -testsúly,- BIA mérés). Majd megbeszéltünk egy időpontot a diétás tanácsadásra. Rendszeresen fogják ellenőrizni az előre menetelemet, és én nagyon örülök, hogy van lehetőségem mindezt a segítségetekkel végigcsinálni.

  • Mi történt a dietetikusi konzultáción? Változtatott-e a hozzáállásodon ez a beszélgetés?

A dietetikussal való beszélgetés során sok mindenre választ kaptam. A saját napirendemhez igazítva állítottak össze egy számomra kedvező étkezési rendet, hogy mikor, miből mennyit ehetek. Sajnos be kell lássam, hogy eddig rossz táplálkozási szokásaim voltak. Az étkezéseimnek sem a rendszere, sem a mennyisége, sem az összetétele nem volt megfelelő. Nem volt kielégítő mozgásom sem. Ezek vezettek a testsúlygyarapodásomhoz.

Most részletesen elmagyarázták és tanítanak arra, hogy mit és hogyan csináljak. Táplálkozási naplót vezetek. El kell kezdenem mérni a szénhidrátbevitelt, oda kell figyelni arra, hogy rendszeresen 3 óránként egyek, mert van egy kezdődő inzulinrezisztenciám, több teljes kiőrlésű terméket, zöldséget kell fogyasztanom. Oda kell figyelnem arra, hogy a korábban vacsorára elfogyasztott pizza, szendvics – noha én készítettem saját magam – már ne a nap ezen szakaszában kerüljön az asztalra. Most már tudom, hogy az ilyen ételek nagy mennyiségben való elfogyasztása óhatatlanul is hízáshoz vezet. Meg kell mondjam, hogy hagyományos konyhát vezetek és mint minden magyar átlag családban a vacsora a nap fénypontja. 😊 Most már tudom, hogy milyen ételeket tegyek az asztalra, hogy ne okozzon a későbbiekben majd hízást. És ami a jó, hogy a férjem is támogat ebben, így sokkal jobb érzés. 😊

  • Változtattál-e az edzés terveden?  Tapasztaltál-e valamilyen változást Magadon?

Igen, igyekszem betartani a tanácsaitokat, több zöldséget fogyasztok, odafigyelek a napi folyadékbevitelre. Kondi Crossra heti két alkalommal, és FatBlast edzésre járok heti egy alkalommal. Amióta több edzésre járok sokkal jobb az állóképességem, a kondícióm, nem fáj a derekam.

  •  Mit szeretnél elérni, és szerinted miben kell ehhez változnod?

A célom az, hogy zökkenőmentesen, egészségesen végigvigyem a programot, odafigyeljek az étkezésekre, a folyadékbevitelre, és a dietetikusok által kitűzött célsúlyt is elérjem. Azt akarom, hogy ez az életem részévé váljon. Jó érzés, hogy szakemberek vezetnek ezen az úton, bízom abban, hogy egy remek tanulás lesz számomra, és igyekszem a későbbiekben is ezt megtartani.

Köszönöm Angi a beszélgetést, fogunk még írni, hogy miként haladsz a programban…

Facebook
Email