Üdvözöllek Gabi!

A CrossPower Fitness® és az Anyagcsere Centrum közös projektében a Power Do VIP 8 hetes életmódváltás programját csinálod. Mesélj egy kicsit magadról, hogy az olvasók is megismerhessenek.

Hány éves vagy? Mivel foglalkozol? Van-e vagy volt-e egészségügyi problémád ha igen mi az? 

45 éves vagyok és egy nagy multi cégnél dolgozom. Egy komoly feladattal küzdöttem meg az egészségemet illetően. 2017-ben agresszív Non-Hodging limfómát /nyirokrendszeri / daganatot diagnosztizáltak nálam.  Ma már elmondhatom, hogy sikeresen vettem ezt a feladatot, 8 kemoterápiás és 20 sugár kezelésen vagyok túl. 

Azt hiszem ez elég kemény feladat volt. Mi a kedvenc elfoglaltságod? Sportoltál-e korábban?

Van egy kutyum aki igen nagy mozgásigényű vele sokat sétálunk, túrázunk, mókázunk. Mozogni mindig is nagyon szerettem. A betegségem előtt heti több alkalommal edzettem. Kedvencem mindig a saját testsúlyos edzés volt. 

Mi volt az a pont, amikor eldöntötted, hogy le akarsz fogyni? Milyen edzési formát ajánlottak és milyen gyakorisággal?

Hiszem, hogy a jó fizikai állapot ami segített abban, hogy kezelések mellékhatásai ne döntsenek le lábról és a sport olyan kitartást és cél orientáltságot ad, ami sok sok nehéz helyzeten átsegít.  A kezelések után sajnos mindegy mellékhatásként plussz kilókat szedtem fel, elkezdtem ugyan edzeni de első lépésként a gerinc körüli izmokat kellett újra vissza építeni, és rossz érzés volt, hogy nem tudtam ugyanazt a mozgást végezni mint korábban. 

Livi látta amikor eljöttem hozzá, hogy szeretek mozogni, de azt is látta ki kell mozdítani az én kis komfort zónámból, így heti 4 edzés beszéltünk meg, két kedvemre való súlyzós Kondi Cross-t és két zsírégetőt, ami egy intervall HIIT edzés. Meg kell tanulnom hogyan tudom a helyes tartományban tartani a pulzusom, ugyanis a kezelések miatt ez magasabb az átlagnál. 

Milyen étkezési szokásaid voltak? Milyen ételeket ettél szívesen? Mondanál rá példát?

Évek óta nem eszem már cukros, zsíros dolgokat. Az utóbbi években  figyelek az étkezésre, így teljes kiőrlésű termékeket eszem, igyekszem magamnak elkészíteni a reggelire való egyszerű kenhető feltéteket a kenyérre, vagy szívesen sütök egészséges csemegéket. Nagyon nagy tanulság számomra, hogy ami működik egy bizonyos életkorban, egy adott állapotukban az nem biztos, hogy fog működni máskor is. Ezért úgy döntöttem szakemberek segítségét kérem.  

Mi történt az Anyagcsere Centrumban?

Számomra az állapotfelmérés volt ami nagyon tetszett. Voltam már korábban is állapotfelmérésének titulált mérésen , de itt teljesen mást kaptam. A vizsgálat alapos volt, részletes elemzéssel zárult, pontosan meghatározva a jövőbeli reális célokat:)

Mi történt a dietetikusi konzultáción?  

A dietetikussal átbeszéltük mit hogy eszem a vezetett étkezési naplóm alapján és szembesített vele, hogy bizony a túl kevés a szénhidrát és a kalória bevitele is, ami fogyást gátló tényezők. Korábban azt hittem, hogy ha csak salátákat eszem attól fogok fogyni..hát tévedtem. 😊 Kaptam ötleteket, táblázatokat, recepteket melyek segítségemre vannak és lesznek a jövőben is.

A laboreredményeket átnézte és elemezve kiderült, hogy a tápanyag felszívódást sem jó, de erre is van megoldás, nem mindegy milyen technológiával főzünk. Mára megismertem mi az a fermentálás:) 

Tapasztaltál-e valamilyen változást Magadon az eltelt időben?

Sokkal energikusabb vagyok, sokat fejlődött a mozgáskoordinációm, ami mind a súlyzós, mind az intervall edzéseknek köszönhetek. Jobban tudok összpontosítani is és gyorsabb is lettem. 

Mit szeretnél elérni, és ehhez szerinted miben kell változnod?

Szeretném ha újra abban a fizikai állapotban lennénk mint a betegségem előtt. Tudom, hogy mennyire fontos a jó állóképesség, fontos a megfelelő test összetétel, bárkivel bármikor megesik az amiről azt hisszük, hogy velünk nem történhet meg, és tudom hogy egy mindenre felkészült test és lélek mennyi előnyt jelenthet egy váratlan nehéz helyzetben.

Mit üzensz a hasonló problémával küzdő embertársaidnak?

Szerintem amikor a testünket szeretnénk rendbe tenni valójában a lelkünket tesszük rendbe. Ahogy megismerjük testünket a mozgás az érkezés által úgy ismerjük meg a lelkünket is egyre jobban. Ez egy hosszú út és nem kell egyedül menni rajta, bátran kell kérni segítőket az út egy-egy szakaszában.

Köszönöm Gabi a beszélgetést, fogunk még írni, hogy miként haladsz a programban!

Ha tetszett ez a beszélgetés, küld el ismerősödnek! 🙂

Facebook
Email