Szia Zsuzsa!

Örülök, hogy ismét találkozunk. A Power DO VIP program 4. hetében vagyunk. Nagyon jól nézel ki! 😊 

Hogy érzed Magad? Sikerült-e fogynod? Hány kilót? Mesélj hogy telt a 4 heted? Mit tanultál ezalatt az időtartam alatt? Mi volt a 4 hétre az orvosi, dietetikusi cél?

Szia, sziasztok! 

Az elmúlt néhány hét nem volt éppen nászrepülés a paradicsomban, voltak mélypontok is, de a mögöttem álló csapat segítségével mindig sikerült feltöltődnöm és tovább lendülnöm.

Ne feledjük el, hogy egy napi 24 órás munkaholista, de egyébként kanapé partizán állapotból indultunk szeptember végén. Mára heti 3 edzés, hétvégi 15-20 ezer lépéses túra és ebben a szürke időben életpezsdítőnek némi latin zenére végzett táncos gyakorlat (ami ma még elég viccesen fest, de alakul) a heti program.

Pestiesen szólva, azért ez nem semmi a nulláról építve. Ha valaki csak 3 hónappal ezelőtt azt mondja nekem, hogy ezt várni fogom és hiányzik, ha valami miatt kimarad, azt simán bolondnak gondolom. Itt is igaz a közhely: Soha ne mondd, hogy soha.

A közös csapatcélunk az, hogy sikerüljön a három havi értékemet végre ráterelni a célértékre, tartani a heti kb 1 kilogrammos súlyvesztést úgy, hogy az zsírból és ne izomból történjen.

Mutattad a 4 hetes kontrollod eredményeit. Tudnál belőlük adatot mondani amire nagyon büszke vagy?

Nos, jöjjenek a számok:

Ahhoz a súlyhoz képest, amivel júliusban az Anyagcsere Centrumban megjelentem 11 kilóval, a program megkezdése óta 6 kilóval mutat kevesebbet a mérleg. De a kilókon felül: mellbőségből 12 centimétert, derékbőségből 11 centimétert, csípőből 8 centit faragtunk le. A mindig husikás vádlimból 6 centit, combból is jó 9 centivel mutat kevesebbet a mérőszalag.

Felugranak rám olyan ruhák (főleg nadrágok), amelyeket 10 éve tudtam felvenni utoljára (szerencsére a klasszikus stílust kedvelem, úgyhogy a mai napon is viselhetőek ezek, vagy éppen újra divatosak).

A számok tovább: a BIA mérés eredményei szerint szinte a teljes súlyvesztés zsírból történt, ami nagyon jó eredmény.

Munkahelyeden szoros időbeosztás szerint élsz. Sokszor hallom a sportolóimtól, hogy de hát én nagyon sokat dolgozom nincs időm enni. Te hogy voltál ezzel régen és hogy vagy most ezzel?

Csodák sajnos nincsenek és a nap 24 órából áll továbbra is. Mindig el kell döntenünk, hogy éppen mi az a fókusz, ami az életünkben fontos. A sport bevezetésével olyan kapu nyílt meg előttem, hogy azt látom, az eddigi álomszerű céljaim igenis elérhetőek! Ez olyan motivációt ad nekem, hogy most erre helyeztem minden hangsúlyt. Reggeli (keserves, soha életemben nem reggeliztem és olyan megoldást kellett találni, ami max 2 perc alatt kivitelezhető mert percre kiszámított az időm), ebéd a vállalati ebédlőben elérhető (kellően korlátozott) választási lehetőségek közül. Kulináris vészhelyzet esetére kidolgoztuk egy megoldást a dietetikusunkkal, van nálam erre a célra kibontható doboztermék. Nem konyhaművészeti műalkotás, de a célnak megfelel. Vacsora- ez is röptében keveset, a hangsúly itt is a gyors előállításon van mert délután és este is nagyon korlátos az idő. Utána még néhány hétköznapi dolog és alvás, hiszen másnap hajnalban én ébresztem a kakasokat 😊 

Ez a program hétközben és hétvégén is, háztartást nem vezetek, az már nem fér bele, most nem ez a fókusz.

Vannak-e olyan területei az étkezésnek ami nehezen megy megérteni? 

A megértéssel nincsen probléma, a kivitelezéssel annál inkább. Kezd érlelődni bennem egy vállalkozási ötlet a hozzám hasonlóan elfoglalt, gyakorlatilag örökké rohanó, mínusz idővel rendelkezők egész heti étkeztetésével kapcsolatosan. 

Hogy érzed magad az edzéseiden? Mi volt a cél az edzéseiden? Úgy emlékszem határeset voltál a mozgathatóság és a nem mozgathatóság mezsgyéjén. 

Nos, a visszajelzések alapján más a tartásom, tapintható az energikusságom, sokkal nagyobb a terhelhetőségem. Nagyon makacs vagyok, ha egyszer a fejembe veszek valamit azt általában tűzön-vízen keresztül véghez viszem, ez a mentalitás sokszor kihúzott a gödörből, néha vissza kell rángatni a valóság talajára. Feszegetjük a határokat (hogyan is lehetne fejlődni, ha nem nézzük meg, hogy meddig lehet nyújtózni, nem igaz?). Megszerettem a fáradtságot és bizonyos fokig megszerettem a fájdalmat is, hogy miért: lehet, hogy az edzés alkalmával elfáradok, de konkrétan megtapasztaltam azt, hogy ha végig csinálom az adott programomat, akkor nem fáj a hátam, ami néha úgy fájt, hogy a csillagokat láttam. Megszűntek az éjszakai vádli görcseim. Cukorbetegként sajnos a mosdót is sokkal gyakrabban látogatja az ember, akár éjszaka is több turnusban. Ezeknek búcsút mondhattam szerencsére.

Mit szól a környezeted? Észreveszik a változást? 😊 Te miben érzed a változást? Milyen érzéseid vannak?

Egy nagyon fontos dolgot emelnék ki: felfoghatnám görög tragédiaként ezt az egész változást, azonban hiszem, hogy ezzel a programmal a sors adott nekem egy lehetőséget arra, hogy kilépjek az addigi mókuskerekemből, megtapasztaljam azt, hogy bizonyos elképzeléseim, amelyeket jó régen eltemettem, igenis megvalósíthatóak, úgy, hogy 50 felett kezdek neki. Új embereket ismertem meg, új kapcsolati hálók alakulnak. Ennek a közösségnek a megtartó ereje nagyon erős. Nem versengés van, vagy egymás földbe tiprása, hanem egy új fajta bajtársiasság, elfogadás, megértés, mindaz, amiről már nagyon régen lemondtam. Gyakorlatilag megnyílt egy új élet lehetősége. Úgyhogy ezt a helyzetet végtelen hálával fogadom.

Milyen célod van az elkövetkezendő 4 hétre?

Időközben beléptünk egy új helyzetbe, a COVID-19 kapcsán nagyon sok változás lépett életbe és ez nagy hatással van minden pillanatunkra. Mindenkit bátorítanék arra, hogy ne adja fel! Az edzések tekintetében teljes online módszerre tértünk át és elmondhatom, hogy egy-egy program így is kellően ütős ahhoz, hogy a célzott hatást elérje. Elértem egy szintet és nem hagyom, hogy ez megálljon vagy visszafejlődjön. Ameddig lehet, tartom a túrákat is a megfelelő biztonsági szabályok betartásával. Edzések között online konferenciában táncolunk egy csoporttal. Remélem a klubban elérhetőek lesznek kezdő online jóga órák is. Ha virtuálisan is, de együtt vagyunk, erősítjük egymást.  Kellenek ezek a lélek-infúziók, most talán jobban, mint bármikor.

Köszönöm szépen a riportot, így tovább! Találkozunk a program végén!

Küldd tovább ha tetszett, olyan ismerősödnek akinek segíthet a cikk.

Facebook
Email