Jóga

“Az egészség olyan, mint a folyó vize, az állandó mozgás mindig frissen és tisztán tartja.” /B.K.S.Iyengar/

Nem szeretnék egy jóga stílusra korlátozódni, ezért fogom simán jógának hívni az órát, amit tartok 😉

A klasszikus hatha jógából kiindulva, de a jóga gyakorlók igényei és fizikai-lelki felkészültsége szerint együtt alakítjuk majd az órákat. A hatha jóga alapokat fűszerezhetjük dinamikusabb, erőteljesebb ászanákkal, egy flow típusú, mindent átmozgató és erősítő jóga órát eredményezve, de maradhatunk a kímélő jógánál is, hosszabb relaxációra, meditációra időt hagyva. Időnként szeretem meglepni a vendégeimet egy-egy “tematikus”, valamilyen testrészt, vagy energiaközpontot a fókuszba helyező gyakorlatsorral. 🙂

Elsődleges célom, hogy mindenki kellemesen, komfortosan érezze magát az órámon, hogy a mozgás által érvényesítsük a jóga minden jótékony hatását miközben odafigyelünk a gerinc prevenciójára is.

Hogyan néz ki egy óra? 

Az órák 60 percesek. Rövid ízület átmozgató bemelegítés után, légzőgyakorlatokkal folytatjuk, aztán egy keringésfokozó ászana sorozattal kezdünk, majd következnek az ászanák, különböző jóga pozíciók, amelyeket igyekszem majd az adott napi “csoport szellemhez” igazítani. Végül hosszabb vagy rövidebb relaxációval zárjuk az órát.

Mit hozz magaddal, hogyan érkezz az órára?

Kényelmes a mozgásnak szabad teret engedő ruházatot, érdemes nem túl bő felsőket választani, mert előfordulhat, hogy bizonyos jóga pozíciókban felcsúszhat. 

Folyadékot, törölközőt, és ha van egy jó jógaszőnyeged, kérlek azt is hozd magaddal. 🙂

Az óra előtt kérlek ne fogyassz élelmet, vagy csak valami könnyűt és keveset.

Miért jó, ha jógázol?

“A jóga egy aranykulcs, kinyitja a békéhez, a nyugalomhoz és az örömhöz vezető ajtót.” /B.K.S.Iyengar/

Úgy gondolom a jógázás nem csupán egy sport, hanem egy életmód is, ez azonban nem zárja ki azt, aki esetlegesen csak a mozgásformára lenne kíváncsi, bátran lehet jönni gyakorolni, a jótékony hatásait ígyis-úgyis kifejti a jóga rendszere 😉

A teljesség igénye nélkül, néhány a rendszeres jógagyakorlás pozitív hozadékaiból: 

  • Mozgástartomány növekedés, hajlékonyság növekedés, testtudat növekedés
  • Gerincprevenció, testtartás javítás
  • Alakformálás 
  • Emésztés javítás és méregtelenítés
  • Stresszoldás, test-lélek-szellem harmonizálása

Ki vagyok én? 

Gáti-Koletár Kata. Édesanya, feleség, háztartásvezető, dolgozó nő,  egészséges életmód és fitnesz aktivista, a jóga sport szerelmese közel 11 éve, aki szeretné megismertetni a jóga testre, lélekre, szellemre gyakorolt jótékony hatásait, a mozgás és önmagunkra figyelés örömét mindenkivel, aki nyitott erre. 🙂

Jóga órákat 4 évvel ezelőtt kezdtem el tartani, hol intenzívebb, hol kevésbé intenzív időszakok váltották egymást az óra tartásban. 

2014-ben sportedzőként végeztem a Weider Professonial Fitness Trainernél, majd 2016-ban a Body&Soul Wellness Academynél a jógában mélyültem el, 2020-ban részt vettem a Bene Máté Gerincakadémia Gerinc és Jóga képzésén is. Számos jóga irányzatot kipróbáltam és gyakoroltam az elmúlt években, több workshopon is igyekeztem minél több tudást szerezni a jóga témakörében (Astanga wokshopok, Női hormonegyensúly workshop, Jóga anatómia tanfolyam…stb.)

Vallom, hogy a fejlődésben, ismeretszerzésben sosincs megállás, ennek szellemében folyamatosan keresem a továbbképzési lehetőségeket a jógában is, melyek segíthetnek elmélyíteni a jelen tudásomat, új ismereteket adnak és tovább formálják a szemléletemet.

Időpontok: 

Hét és napindító jóga: Hétfő reggel 7-8h, 

Napindító jóga: Csütörtök reggel 7-8h

Első alkalom: 2020. 10. 19. Hétfő 7-8h

Helyszín: 

CrossPower Fitness, 1214 Budapest Csikó sétány 2/b.

Az első alkalom ingyenes!

Minden további alkalom: 2000 Ft

Bérlet opció: havi bérlet 15000 Ft (mely 5 hétig érvényes)

Az órára bejelentkezni szükséges: itt az órarendnél, vagy emailben, vagy facebook chat üzenetben! 

Lemondás előző nap este 19 óráig emailben a kolkati@gmail.com email címen, vagy facebookon chat üzenetben, vagy a motibro felületen kijelentkezéssel.

Kapcsolat:

https://www.facebook.com/katalin.koletar.3 

kolkati@gmail.com

+36704553685

×
×

Cart